Iba

Extra -11 % od 109 eur | -14 % od 169 eur takmer na všetko

Až -65 % na stropné a závesné svietidlá

Koľajnicové svetelné systémy

Filtrovanie a triedenie
Filtrovanie a triedenie 0
Triedenie Najpredávanejšie
Farba
Dlžka (v cm)
Aplikovať
Značka
Izba
Štýl
Materiál
Cena
Aplikovať
Základný typ
LED
Trieda ochrany
LED permanentne nainštalovaný
Stupeň ochrany krytom 
Tvar
Výška (v cm)
Aplikovať
Šírka (v cm)
Aplikovať
1 286 položky
Filter
879,90 €
889,90 €
15,60 €
999,90 €
889,90 €
759,90 €
949,90 €
879,90 €
819,90 €
53,62 €
849,90 €
849,90 €
799,90 €
21,45 €
22,90 €
949,90 €
47,38 €
12,00 €
879,90 €
819,90 €
999,90 €
119,90 €
DMC - 25,00 €
DMC 144,90 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
69,90 €
DMC - 6%
DMC 74,95 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
37,39 €
22,90 €
39,90 €
35,90 €
949,90 €
819,90 €
889,90 €
789,90 €
949,90 €
8,40 €
819,90 €
819,90 €
949,90 €
879,90 €
50,40 €
889,90 €
729,90 €
949,90 €
68,90 €
11,90 €
859,90 €
69,90 €
849,90 €
1,91 €
889,90 €
789,90 €
819,90 €
23,90 €
12,13 €

Koľajnicové svetelné systémy: Keď koncept osvetlenia nepozná hranice

Zakúpte si dostatok koľajníc na potrebnú dĺžku. Využite konektory v tvare T, X a rohové konektory. Vyberte si medzi koncovým a centrálnym napájaním. Zakomponujte prvok spínača, ktorý umožní oddelené ovládanie jednotlivých zón osvetlenia diaľkovým ovládaním.

Veru nie, koľajnicové svetelné systémy nie sú najjednoduchším spôsobom osvetlenia obytného priestoru, ale umožňujú najvyššiu mieru individualizácie osvetlenia. Ak o nich niečo už viete a nebojíte sa siahnuť po rebríku, skladacom metri, ceruzke a vŕtačke, potom môže byť plánovanie a inštalácia systému dokonca zábavou! Táto príručka vám ukáže správny smer.

A odmena za vaše úsilie – osvetlenie, ktoré je…

  • extrémne sofistikované,

  • jednoducho rozšíriteľné,

  • vždy skutočne jedinečné vďaka svojej individualite!

Kedy sa používa koľajnicový systém osvetlenia?

listove systemy

Jeden dobrý dôvod, prečo dať prednosť koľajnicovému svetelnému systému pred štandardnými stropnými svietidlami, je napríklad ten, že na strope miestnosti je k dispozícii len jeden prívod napájania. Ďalšou vlastnosťou, v ktorej koľajnicové svetelné systémy vynikajú, je schopnosť zabezpečiť „komplexné“ osvetlenie miestnosti.

„Komplexné“ znamená, že chcete vytvoriť rozličné svetelné ostrovčeky, napr. nad kuchynským stolom a zároveň atraktívne nasvietiť obrazy na stene, ako je znázornené na obrázku. Navyše „komplexné“ môže znamenať aj to, ak chcete vhodne osvetliť miestnosti nepravidelných tvarov, v ktorých by štandardné stropné svietidlo zanechalo priveľa tmavých zón.

Tieto významy môže mať pojem „komplexný“ v súkromnom obytnom priestore.

Koľajnicové svetelné systémy sa oveľa častejšie používajú v komerčnej sfére. „Komplexnosť“ je aj v tejto oblasti štandardom – v obchodných reťazcoch je možné flexibilne meniť polohu bodových a závesných svetiel s cieľom nasvietiť meniaci sa sortiment produktov. V múzeách tieto systémy zabezpečujú cielené osvetlenie meniacich sa expozícií.

Vo všetkých oblastiach použitia, súkromných aj komerčných, je pridanou hodnotou vysoká flexibilita koľajnicového osvetlenia – a to aj po jeho inštalácii.

Aký je rozdiel medzi vysokonapäťovým a nízkonapäťovým koľajnicovým systémom osvetlenia?

listove systemy

Vysokonapäťové koľajnicové systémy osvetlenia je možné pripojiť k bežnému sieťovému napájaniu 230 V. Keďže neobsahujú transformátor, minimálne zaťaženie nie je relevantné. Znamená to, že je možné bez akýchkoľvek problémov (do veľkej miery) pridávať ďalšie svetlá bez preťaženia koľajnicového svetelného systému.

Nízkonapäťové koľajnicové svetelné systémy pracujú pri napätí 12 V, pri ktorom je potrebný transformátor. V nízkonapäťových koľajnicových systémoch osvetlenia je potrebné predchádzať preťaženiu transformátora.

A to je práve chvíľa, kedy sa ku slovu dostávame my, respektíve naši odborníci! Zavolajte nám na telefónne číslo +421 258 419 273 alebo nám napíšte správu pomocou kontaktného formulára.

Je možné ovládať koľajnicový svetelný systém pomocou smartfónu alebo diaľkového ovládania?

Ovládanie žiaroviek v inteligentnej domácnosti pomocou smartfónu alebo diaľkového ovládania – napríklad zmena luminiscenčnej farby, stmievanie alebo prispôsobenie svetla – sa medzi našimi zákazníkmi teší obľube.

Samozrejme, keďže koľajnicové svetelné systémy sú tými najviac flexibilnými konceptami osvetlenia, aj pri nich by to malo ísť!

A je to naozaj tak. Vezmime si ako príklad koľajnicový svetelný systém Paulmann URail. Všetko, čo na to potrebujete, je príslušné diaľkové ovládanie a prvok spínača v určitej časti koľajnicového svetelného systému. Oblasť za týmto prvkom potom môžete ovládať diaľkovým ovládaním. Samozrejme, spínač môžete umiestniť aj na začiatok celého systému a potom ho môžete ovládať stlačením jediného tlačidla.

Aké svetlá je možné zakomponovať do systému?

Aké svetlá sú kompatibilné s koľajnicovým svetelným systémom? V rámci príslušných kategórií nájdete všetky diely pohodlne zoradené podľa koľajnicových svetelných systémov, ktoré máme v ponuke. Napríklad do systému Paulmann URail môžete zakomponovať bodové svetlázávesné svietidlá, ploché svetelné panelyzávesné svietidlá s textilnými tienidlami, podhľadové svetlá a ďalšie.

Koľajnicové osvetlenie ponúka veľký priestor pre kreativitu! Predstavte si bodové svetlá, ktoré poskytujú cielené osvetlenie kresla v rohu miestnosti, malé závesné svietidlo nad príručný stolík a niekoľko podhľadových svetiel poskytujúcich základné osvetlenie celej miestnosti.

Všetky tieto variácie by zvyčajne vyžadovali viacero prívodov napájania na strope a stenách. Avšak pri koľajnicovom svetelnom systéme potrebujete len jeden prívod napájania!

Ako sa inštaluje koľajnicový svetelný systém?

Hneď na úvod odporúčame využiť služby kvalifikovaného elektrotechnika. Komplexnosť tohto systému (v závislosti od vašich želaní a požiadaviek) znázorňuje obrázok nižšie na príklade systému Paulmann URail. Samotný postup krokov bude približne takýto:

  • Určite tvar miestnosti, pričom koľajnicové svetelné systémy sú vynikajúce aj pre miestnosti v tvare L, T alebo U.

  • Odmerajte miestnosť a potom naplánujte zóny, ktoré treba osvetliť.

  • Systém je pripojený k stropnému prívodu napájania (vyžaduje sa len jeden, čo je veľmi praktické).

  • Požadovaný prívod napájania závisí od smeru, v ktorom bude koľajnicový systém osvetlenia nainštalovaný. Takže v prípade súpravy koľajnicového osvetlenia, ktorá je nainštalovaná v dvoch smeroch od prívodu napájania (napr. v miestnosti v tvare L), sa vyžaduje centrálny prívod napájania. Ak je koľajnicový svetelný systém nainštalovaný len v jednom smere, vyžaduje sa koncový prívod napájania. Ak je prívod napájania nainštalovaný na začiatku koľajnicového svetelného systému, ale podobá sa koncovému prívodu napájania, je potrebné použiť špeciálny prvok slučky.

  • Koľajnice môžu mať rozličnú dĺžku. Sú navzájom prepojené pomocou konektorov, napríklad priamych a rohových konektorov, konektorov v tvare T a X, konektorov s nastaviteľnou výškou a flexibilných konektorov.

  • V systéme je zakomponovaný prvok spínača pri zónach**, ktoré je možné ovládať samostatne**. Podobne ako konektor, aj prvok spínača je umiestnený pred oblasti, ktoré je možné ovládať samostatne.

  • Zakliknite svetlá na koľajnicový svetelný systém**, posuňte ich, zarovnajte a pevne utiahnite**. Upozornenie: Aj pri vysokonapäťových systémoch majú modely, ako napríklad systém URail, stanovené maximálne zaťaženie. V tomto prípade má maximálne zaťaženie hodnotu 1 000 wattov.

Chcete s nami spolupracovať pri plánovaní vášho systému, aby ste nakoniec určite nezabudli na žiadnu dôležitú časť? Zavolajte nám na telefónne číslo +421 258 419 273 alebo nám napíšte pomocou kontaktného formulára.

Viac Zobraziť menej

Prečiarknuté ceny na svetlá.sk zodpovedajú doporučenej maloobchodnej cene výrobcu.
Všetky ceny produktov sú uvedené v €, vrátane 20 % DPH a bez prepravných nákladov.

© 2024 Lampenwelt GmbH