Iba

Extra -11 % od 109 eur | -14 % od 169 eur takmer na všetko

Až -65 % na stropné a závesné svietidlá

Osvetlenie kuchynskej linky

Filtrovanie a triedenie
Filtrovanie a triedenie 0
Triedenie Najpredávanejšie
Tvar
Farba
Vrátane detektoru pohybu
LED
Vrátane prepínača
Izba
Materiál
Cena
Aplikovať
Celkový svetelný tok (v lm)
Značka
Farba svetla (zoznam)
Trieda ochrany
Stmievateľný
Stmievač
Žiarovka súčasťou balenia
Vrátane diaľkového ovládania
Napájaný batériou
LED permanentne nainštalovaný
Dlžka (v cm)
Aplikovať
Wattový výkon
Aplikovať
Výška (v cm)
Aplikovať
344 položky
Filter
13,90 €
33,90 €
27,90 €
54,90 €
DMC - 8%
DMC 59,90 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
31,84 €
DMC - 13%
DMC 36,90 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
51,90 €
31,08 €
19,90 €
DMC - 6%
DMC 21,16 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
66,47 €
24,90 €
DMC - 10%
DMC 27,90 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
30,21 €
DMC - 10%
DMC 33,57 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
56,90 €
DMC - 20%
DMC 71,54 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
15,90 €
DMC - 11%
DMC 17,93 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
22,90 €
DMC - 5%
DMC 24,29 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
52,90 €
DMC - 11%
DMC 59,90 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
44,90 €
13,90 €
23,90 €
38,90 €
DMC - 5%
DMC 40,95 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
102,84 €
32,90 €
46,90 €
244,56 €
102,84 €
139,19 €
12,90 €
39,90 €
115,32 €
49,90 €
DMC - 7%
DMC 53,90 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
19,90 €
43,56 €
DMC - 10%
DMC 48,40 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.

Využite osvetlenie kuchynskej linky na rozjasnenie miest pod vašimi skrinkami

Je miesto pod skrinkami vašej kuchynskej linky príliš tmavé na to, aby ste mohli poriadne nakrájať zeleninu? Vidíte, čo v hrnci varíte? A stáva sa vám to, aj keď máte zapnuté stropné svietidlo? Vyzerá to tak, že máte problém s kuchynským osvetlením.

Tisíce iných majiteľov alebo podnájomníkov riešia taký istý problém, no našťastie existuje rýchle a jednoduché riešenie vo forme osvetlenia kuchynskej linky.

Prečo poriadne nevidím na kuchynskú linku, aj keď mám stropné svietidlo?

Svetlo zo stropu jednoducho neosvetlí celý priestor kuchynskej linky. A najmä nie vtedy, keď stojíte priamo nad ňou, otočení chrbtom k stropnému svietidlu. Vaše telo totiž vytvára tieň, ktorý padne priamo na linku a varič, čo vám môže výrazne znepríjemniť život.

Jediným riešením je vytvoriť čo najviac možného svetla, ideálne priamo nad kuchynskou linkou.

Aké typy osvetlenia kuchynskej linky poznáme?

Existujú dva druhy svetiel pod kuchynskú linku: podlinkové svietidlábodové svetlá.

Podlinkové svietidlá

Tieto typy svietidiel sú populárne kvôli schopnosti rovnomerne vyžarovať svetlo aj na väčších plochách (takže môžete pokojne využiť celú linku aj s varnými doskami). Môžete ich použiť aj mimo kuchyne, napríklad nad pracovnú dosku alebo v kúpeľni vo forme zrkadlového osvetlenia.

Dôležité je, aby ste dali pozor na to, kam ich umiestnite! Mnoho priestorov je vystavovaných zvýšenej vlhkosti (vrátane kúpeľní a oblasti okolo kuchynského drezu), a preto proti nej musia mať adekvátnu ochranu. Všetky tieto informácie nájdete pod výrazom „IP kód“ na produktovej stránke.

Tabuľka nižšie vám jednoducho vysvetlí funkcie jednotlivých IP kódov:

svetla pod linku

Bodové svetlá

Tieto svetlá sa väčšinou predávajú v zostavách a v prípade, že sa nainštalujú blízko seba, dokážu veľmi dobre osvetliť tmavé miesta. Ďalším benefitom je, že keď sa použijú v maličkých kuchynských kútoch, napríklad v jednoizbových bytoch, postačí vám týchto svetiel len zopár.

Množstvo zostáv má jednotlivé bodové svetlá napojené spolu cez jeden konektor. Ten sa pripája na kábel (buď priamo do elektrického vedenia, alebo sa končia zástrčkou). Dobrou správou je, že takáto zostava potrebuje len jedno pripojenie na elektrinu (napriek viacerým kusom bodových svetiel).

Nie ste si istí, či vami vybraný produkt bude vyhovovať? Obráťte sa na náš tím špecialistov. Nielenže vám povedia, či bude všetko fungovať tak, ako si predstavujete, ale tiež vám pomôžu nájsť náhradné alternatívy. Zaujalo vás to? Tak volajte na +421 258 419 273 alebo vyplňte náš kontaktný formulár.

Vyrábajú sa tieto svetlá aj na baterky?

Svetlá pod kuchynskú linku môžete napojiť na hlavný prívod elektriny, do zásuvky alebo môžu fungovať na baterky. Výhodou tých na baterky je, že sa pri ich inštalácii nemusíte zaoberať nijakými káblami.

Skúste tiež zvážiť použitie LED technológie, ktorá obmedzí výmenu batérií na minimum. LED-ky sú k batériám šetrné, no zároveň presvietia celý kuchynský drez. Je to skvelá alternatíva pre tých, ktorí sa nevedia napojiť na elektrinu, pretože bývajú v podnájme.

Ako sa inštaluje svetlo pod kuchynskú linku?

Najlepšie bude, ak si prečítate montážne pokyny pre príslušný produkt, ale veľká časť svetiel sa uchytí pod skrinkami pomocou malých skrutiek.

Áno, to znamená, že do linky budete musieť navŕtať niekoľko malých dierok. Ak to robiť nechcete, môžete skúsiť použiť kvalitnú obojstrannú lepiacu pásku. Mnoho svetiel pod kuchynskú linku je ľahkých a kvalitná lepiaca páska ich udrží na mieste. Tento spôsob umiestnenia však najprv poriadne vyskúšajte a preverte, aby sa nestalo, že vám svetlo padne.

Ďalšou možnosťou je inštalácia podlinkových svetiel na stenu. Nie je to osvetlenie kuchynskej linky v pravom zmysle slova, pretože nie sú prichytené pod skrinkami, ale stále platí, že sú umiestnené pod kuchynskou linkou. A, čo je hlavné, svietia tak, ako majú.

Ako vymením žiarovku?

Vymeniť halogénovú žiarovku v svietidle, ktoré je zapojené za kuchynskou linkou, nebolo nikdy jednoduchšie. Stačí vypnúť hlavný prívod elektriny a odstrániť kryt.

Ak si chcete zjednodušiť život, vyberte si vstavané LED-ky. Nemôžete ich síce vymeniť, no na druhej strane ani nebudete musieť. Je to z toho dôvodu, že ak svetlo používate niekoľko hodín každý deň (kto by ho používal častejšie?), LED-ky vydržia viac ako 30 rokov. Taktiež majú vysokú odolnosť proti častému prepínaniu. To znamená, že svetlo môžete pokojne vypínať a zapínať koľkokrát chcete.

Ako zapnem svetlo pod kuchynskú linku?

Buď...

  • tradičnou cestou – použijete vypínač na kryte osvetlenia,

alebo...

  • detektorom pohybu.

Chcete použiť kuchynskú dosku, no máte zamastené ruky a nechcete zanechať mastné stopy na svetle? Pohybový detektor za vás automaticky zapne svetlo vždy, keď sa k nemu priblížite.

Ďalším benefitom je, že sa automaticky vypne, ak nie ste dlhšie v jeho tesnej blízkosti. Vďaka tomu ušetríte elektrinu, chránite žiarovku a predĺžite jej životnosť. Je to jednoducho skvelé riešenie pre každého, kto zabúda svetlo vypnúť.

Nemáte v kuchyni zásuvky? Máme pre vás skvelý tip!

Nemáte dostatok zásuviek na to, aby ste mohli zapojiť mixér (pretože si tam už nabíjate telefón)? Potom vám určite odporúčame osvetlenie kuchynskej linky so vstavanými zásuvkami. Sú integrované do krytu svietidla a dovolia vám napájať do nich rôzne elektrické zariadenia.

Potrebujete poradiť alebo vás zaujímajú ďalšie skvelé tipy? Kontaktujte náš tím špecialistov. Stačí zavolať na telefónne číslo +421 258 419 273 alebo vyplniť kontaktný formulár.

Viac Zobraziť menej

Prečiarknuté ceny na svetlá.sk zodpovedajú doporučenej maloobchodnej cene výrobcu.
Všetky ceny produktov sú uvedené v €, vrátane 20 % DPH a bez prepravných nákladov.

© 2024 Lampenwelt GmbH