Iba

Extra -11 % od 109 eur | -14 % od 169 eur takmer na všetko

Až -65 % na stropné a závesné svietidlá

Osvetlenie stien

Filtrovanie a triedenie
Filtrovanie a triedenie 0
Triedenie Najpredávanejšie
Farba
Štýl
Izba
Materiál
Cena
Aplikovať
Značka
Základný typ
LED permanentne nainštalovaný
Stmievateľný
Trieda ochrany
Stupeň ochrany krytom 
Vrátane diaľkového ovládania
Žiarovka súčasťou balenia
Vyrobené v Nemecku
Farba svetla (zoznam)
Tvar
LED
Vrátane prepínača
Počet žiaroviek
Napájaný batériou
Je výška prispôsobiteľná
Vrátane detektoru pohybu
Šírka (v cm)
Aplikovať
Výška (v cm)
Aplikovať
Hĺbka (v cm)
Aplikovať
Wattový výkon
Aplikovať
Nemôžeme nájsť produkty zodpovedajúce výberu.

Osvetlenie steny: prečo má nepriame osvetlenie priamy vplyv na atmosféru

Pútavé vo výške očí – zvýšenie svetelného výkonu v miestnosti. To, čím sa odlišuje osvetlenie steny od mnohých „štandardných“ nástenných svietidiel, je smer vyžarovania svetla. Svetlo nástenného osvetlenia vás nikdy neoslepí, pretože je nasmerované na stenu.

V našom sprievodcovi prezradíme, ako k tomuto zmenenému smeru svetla dochádza, prečo vyzerá osvetlenie steny dobre a ako sa dá skombinovať s modernou technológiou a vaším obľúbeným dizajnom.

Existuje osvetlenie steny s LED diódami?

osvetlenie steny

Žiarovka v osvetlení steny je zvyčajne ukrytá v miske (akéhokoľvek tvaru). Práve veľkosť tejto misky rozhoduje o tom, či je žiarovka typu E27 alebo E14, malá žiarovka G9 alebo trubicová žiarovka R7s.

Ako však získame výhody technológie LED pre naše milované osvetlenie stien? Jednoduché! Dodatočná inštalácia znamená, že si môžete jednoducho kúpiť vhodnú LED žiarovku do objímky vášho osvetlenia steny. Môžete tak šetriť energiu, užívať si nulovú údržbu a optimálnu kvalitu svetla. Všimnite si rozmery novej žiarovky – mala by lícovať s miskou a nemala by vyčnievať.

Ak sa chystáte kúpiť si nové osvetlenie steny LED, môžete nájsť jeden z týchto typov:

  • Osvetlenia steny s objímkou, do ktorých je možné nainštalovať účinnú LED žiarovku

  • Osvetlenia steny so zabudovanými LED diódami

Technológiu LED okamžite spoznáte vďaka mimoriadne tenkému dizajnu, ktorý má takmer futuristický alebo prinajmenšom minimalistický vzhľad. Pri nákupe týchto produktov si možno pomyslíte: „Klasická žiarovka sa sem nikdy nezmestí!“ Mali by ste pravdu. Čisté dizajny sú skutočne možné len s kompaktnou technológiou LED a nedajú sa realizovať s „objemnou“ žiarovkou v tradičnom štýle.

n Sie Recht! Die puristischen Designs sind tatsächlich nur mit kompakter LED-Technik möglich und niemals mit einem „klobigen“ Kolbenleuchtmittel vorstellbar.

Aké výhody zdieľajú osvetlenia steny a svietidlá so svetlom nahor?

Prečo sú ľudia takí nadšení pre svietidlá so svetlom nahor? Existuje na to pravdepodobne veľa dôvodov: vďaka zástrčke a jednoduchému ovládaniu sa dajú použiť kdekoľvek. Ich výhodou je však svetlo, pretože svietidlá so svetlom nahor nesmerujú oslňujúce svetlo do stredu miestnosti. Namiesto toho je svetlo vyžarované smerom k stropu. Ak strop nie je čierny, ale má svetlú farbu (ideálna je biela), svetlo sa bude odrážať do miestnosti. Toto svetlo pôsobí jemne a útulne a predmety vďaka nemu nevrhajú tiene.

Osvetlenia stien majú rovnaké vlastnosti. Jediný rozdiel je v tom, že ich svetlo smeruje skôr na stenu ako na strop. Odráža sa tam a vrhá nepriame svetlo do miestnosti, podobne ako miska v hornej časti svietidla so svetlom nahor.

osvetlenie steny

Ak chcete, aby osvetlenie steny čo najlepšie šírilo svetlo, zaistite, aby farba steny alebo stropu bola čo najsvetlejšia – v opačnom prípade bude veľká časť svetelného výkonu „pohltená“. Majte na pamäti, že jedno samostatné osvetlenie steny nestačí na osvetlenie celej miestnosti. Preto je takmer vždy doplnené ďalšími nástennými a stropnými svietidlami atď.

Aké sú oblasti využitia osvetlenia stien v interiéri?

Vojdete do chodby a terakotové osvetlenie steny vás svojím teplým svetlom okamžite upúta a vezme vás späť na vašu poslednú dovolenku pri Stredozemnom mori. Samozrejme, nie je to náhrada za ďalšiu dovolenku, ale môže vám to zlepšiť náladu. Alebo vojdete do obývačky a osvetlenie steny s exotickým vzhľadom vám pripomenie, že na vás čaká váš dobrodružný román, aby ste si užili tento večer. To znamená, že najprv musíte ísť do kuchyne, kde môžete vidieť jednoduché, moderné osvetlenie steny vyrobené zo sadry – súčasný trend a atmosférický zdroj svetla pre každé jedlo.

Osvetlenie stien sa používa všade, poskytuje tú správnu atmosféru a je dobrým zdrojom osvetlenia. Aj keď ich svetelný výkon pravdepodobne nestačí na osvetlenie celej miestnosti, zvýrazňujú celkové osvetlenie – vytvárajú skvelú atmosféru.

osvetlenie steny
osvetlenie steny
osvetlenie steny

Máte ešte nejaké otázky? Napríklad o inštalácii, rôznych štýloch, kompatibilných žiarovkách alebo najnovších trendoch? Radi vám pomôžeme! Obráťte sa na našich odborníkov telefonicky na čísle +421 258 419 273 alebo použite kontaktný formulár.

Viac Zobraziť menej

Prečiarknuté ceny na svetlá.sk zodpovedajú doporučenej maloobchodnej cene výrobcu.
Všetky ceny produktov sú uvedené v €, vrátane 20 % DPH a bez prepravných nákladov.

© 2024 Lampenwelt GmbH