Iba

Extra -11 % od 109 eur | -14 % od 169 eur takmer na všetko

Až -65 % na stropné a závesné svietidlá

Stojacie lampy do obývačky

Filtrovanie a triedenie
Filtrovanie a triedenie 0
Triedenie Najpredávanejšie
Farba
Štýl
Izba
Stmievač
Cena
Aplikovať
Materiál
Značka
Trieda ochrany
Smart Home systémy
Vyrobené v Nemecku
Prevádzkové napätie vo voltoch
Základný typ
Žiarovka súčasťou balenia
Stmievateľný
Vrátane diaľkového ovládania
LED permanentne nainštalovaný
Farba svetla (zoznam)
LED
Vrátane prepínača
Virtuálný asistenti
Počet žiaroviek
Tvar
Je výška prispôsobiteľná
Výška (v cm)
Aplikovať
Vrátane detektoru pohybu
Napájaný batériou
Wattový výkon
Aplikovať
193 položky
Filter
1 143,31 €
DMC - 127,17 €
DMC 1 270,48 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
1 475,46 €
DMC - 260,58 €
DMC 1 736,04 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
1 143,31 €
DMC - 127,17 €
DMC 1 270,48 €
DMC je výrobcom odporúčaná maloobchodná cena výrobku.
339,90 €
1 189,91 €
294,90 €

Oblúková stojacia lampa: vytvorte nový svetelný zážitok pomocou oblého dizajnu

oblukova lampa

Každý typ osvetlenia slúži určitému účelu. Oblúková stojacia lampa slúži na osvetlenie stola. Stropné svietidlá a závesné svietidlá to dokážu tiež, ale oblúková stojacia lampa to dokáže aj bez napájania zo stropu, či dodatočného doplnenia ďalšej inštalácie.

Oblúkové stojacie lampy sa dostali do popredia v roku 1962 vďaka ikonickej dizajnérskej značke Arco bratov Castiglioniovcov, ktorá sa dodnes používa na mnohých miestach – vedľa kresiel na čítaniepriestoroch na sedenie a mnohých ďalších, pričom vytvára úžasný ostrovček svetla na čítanie a oddych.

Ako postupovať pri montáži oblúkovej stojacej lampy?

Montáž oblúkových stojacích lámp je jednoduchá a vo všeobecnosti oveľa rýchlejšia ako inštalácia závesnej lampy. Každá oblúková stojacia lampa obsahuje aj pokyny k montáži – tu je ukážka od značky Lampenwelt.com. Obsahujú stručné a jednoduché vysvetlenie, ako k sebe pripojiť alebo priskrutkovať príslušné diely.

Pretože oblúkové stojacie lampy môžu zaberať veľký priestor, ponúkame niekoľko tipov, na čo nezabudnúť pred rozhodnutím o ich kúpe:

  • Vopred si odmerajte priestor, ktorý je k dispozícii.

  • Chcete osvetliť priestory na stolovanie? V takom prípade budete potrebovať veľkú oblúkovú stojaciu lampu s výškou a hĺbkou aspoň 2 m. Tieto rozmery vám umožnia chodiť pohodlne okolo stola tak, aby vám svietidlo nezavadzalo.

  • Chcete osvetliť priestory na čítanie? Vyberte si oblúkovú lampu s hĺbkou približne 50 cm, aby ste ju mohli umiestniť v blízkosti kresla. Tip: Nastaviteľná výška vám umožní prispôsobiť svietidlo konkrétnym potrebám.

  • Máte šikmú strechu? Oblúkovú stojaciu lampu môžete využiť ako náhradu závesných svietidiel. V tomto prípade vždy odmerajte výšku, ktorá je k dispozícii pod zošikmením.

oblukova lampa

Aké sú výhody oblúkových LED stojacích lámp?

V prvom rade, LED svetlá spotrebujú približne o 90 % energie menej ako štandardné žiarovky. Navyše zabudované LED svetlá sú úplne bezúdržbové a môžete ich zakomponovať do rámu, ktorý umožní vytvoriť mimoriadne tenký dizajn.

Poznámka: Pri oblúkových stojacích LED lampáchje obzvlášť dôležité venovať pozornosť luminiscenčným farbám a vykresleniu farieb. Luminiscenčná farba by mala byť teplá biela s hodnotou nižšou ako 3 300 stupňov Kelvina. Vykreslenie farieb je obzvlášť dôležité vtedy, ak sa oblúková lampa používa ako náhrada za závesné svietidlo nad jedálenským stolom. Pre tento účel dokáže vytvoriť optimálne osvetlenie len lampa s indexom vykreslenia farieb Ra 80 alebo vyšším. Produkty LED vysokej kvality dosahujú takéto hodnoty bez problémov.

Existujú stmievateľné oblúkové stojacie lampy?

Áno, samozrejme. V obchode ich nájdete na tomto mieste. Upozorňujeme, že ovládač stmievania je zvyčajne nainštalovaný v dolnej základni. Nie je teda možné sa len jednoducho načiahnuť z kresla a znížiť jas osvetlenia na telese svietidla, ako by ste to urobili pri nástennom osvetlení.

Aká oblúková stojacia lampa je skutočnou dizajnovou klasikou?

Model Arco, ktorého autormi sú Achille a Pier Giacomo Castiglioni, je dostupná v produktovej rade dizajnérskej značky FLOS a predstavuje ikonickú dizajnovú klasiku. Presne povedané, za vývoj oblúkových lámp vďačíme práci týchto dvoch mužov. Model Arco s elegantným rámom a základňou vyrobenou z mramoru typu Carrara je dnes obľúbený rovnako ako v roku 1962, keď bol navrhnutý.

Sú oblúkové lampy vhodné do jedální?

Áno, dokonca úplne prvá oblúková lampa Arco bola v skutočnosti navrhnutá práve na tento účel. Nechcete predsa naraziť do stojacej lampy ani sa o ňu potknúť, a to sa dalo dosiahnuť len pomocou vysokého, zaobleného a rozložitého svietidla: oblúkovej lampy. Fantastický vynález!

Ak chcete osvetliť jedálenský stôl aj zaoblenou stojacou lampu, zvoľte si takú výšku a šírku, ktorá vám umožní pohodlný prechod pod oblúkovou stojacou lampu.

Pri výbere osvetlenia jedálenského stola zabezpečte tiež nasledujúce požiadavky:

  • príjemná teplá biela luminiscenčná farba s hodnotou nižšou ako 3 300 stupňov Kelvina,

  • index vykreslenia farieb Ra s hodnotou aspoň 80 osvetlí jedlo tak, že bude pôsobiť ešte lákavejšie!

Máte ďalšie otázky? Zavolajte našim odborným poradcom na telefónne číslo +421 258 419 273 alebo použite kontaktný formulár.

Viac Zobraziť menej

Prečiarknuté ceny na svetlá.sk zodpovedajú doporučenej maloobchodnej cene výrobcu.
Všetky ceny produktov sú uvedené v €, vrátane 20 % DPH a bez prepravných nákladov.

© 2024 Lampenwelt GmbH