Iba

Extra -10 % od 99 eur | -13 % od 159 eur takmer na všetko

Až -60 % na +15.000 produktov

Svetlo pre rastliny

Filtrovanie a triedenie
Filtrovanie a triedenie 0
Triedenie Najpredávanejšie
Farba
Materiál
Cena
Aplikovať
Značka
Celkový svetelný tok (v lm)
Základný typ
Stmievateľný
Trieda ochrany
Typ žiarovky
LED
Stupeň ochrany krytom 
Tvar žiarovky
Odolný proti korózii
Vrátane diaľkového ovládania
Šírka (v cm)
Aplikovať
Dlžka (v cm)
Aplikovať
Wattový výkon
Aplikovať
Priemer ( v cm)
Aplikovať
Je výška prispôsobiteľná
Režim vpred/vzad
Vrátane detektoru pohybu
Nemôžeme nájsť produkty zodpovedajúce výberu.

Lampy pre rastliny

Svetlo pre rast a fotosyntézu

Cierne umele osvetlenie kvetin

Na čo je potrebná lampa pre rastliny?

Vo všeobecnosti pretrváva v tmavom ročnom období a celkovo vo vnútorných priestoroch nebezpečenstvo, že rastliny nedostanú dostatok denného svetla. Kvôli nedostatku svetla sú náchylné napadnutím škodcami alebo jednoducho uvädnú.

Lampy pre rastliny sa zväčša používajú na bezpečné prezimovanie. Taktiež ich môžete použiť na celoročné domáce pestovanie v tmavých priestoroch, ako aj na predĺženie denného svetla. Okrem toho môžete skôr vypestovať klíčne rastliny, napríklad artičoky, baklažány alebo papriku.

Lampy pre rastliny sa nepoužívajú iba v súkromných obytných priestoroch, ale napr. v kvetinárstvach alebo záhradníctvách.

Aký je rozdiel medzi lampou pre rastliny a normálnou lampou?

Na podporu fotosyntézy u rastlín prostredníctvom umelého svetla, sú potrebné špeciálne osvetľovacie prostriedky – normálne osvetľovacie prostriedky nie sú vhodné. Najdôležitejším rozdielom medzi normálnou lampu a lampou pre rastliny je farebné spektrum, teda skladba svetla.

Prirodzené denné svetlo obsahuje všetky vlnové dĺžky. Rastliny potrebujú predovšetkým modrý a červený podiel. Preto majú lampy pre rastliny taktiež väčší podiel červenej a modrej farby, čo vysvetľuje fialovú farbu. Iba toto svetlo pôsobí fotobiologicky na rast a kvitnutie.

Ako aj v iných oblastiach umelého osvetlenia, sú v dnešnej dobe mnohé lampy pre rastliny vybavené LED technológiou. Vďaka tomu zostávajú aj pri dlhších časoch osvetlenia náklady za prúd nízke.

Biele umele osvetlenie kvetin
Osvetlenie kvetin

Ako dlho musí lampa pre rastliny svietiť?

To závisí úplne od druhu rastlín. Tropické a subtropické rastliny, potrebujú napr. 12 až 14 hodín svetla. Okrem toho sa mení potreba svetla v závislosti od štádia v životnom cykle rastliny.

Pri väčšine rastlín je taktiež potrebná aj tmavá perióda – nie vždy vyprovokuje vynechanie tmavej periódy rýchlejší rast.

Na reguláciu dĺžky svietenia lámp pre rastliny odporúčame spínacie hodiny alebo inteligentné riešenia ovládania.

Čomu treba venovať pozornosť pri lampe re rastliny?

Lampy pre rastliny sú špeciálne lampy. V tomto prípade na podporu rastu rastlín. Svetlo týchto špeciálnych osvetľovacích prostriedkov nie je vhodné na osvetľovanie obytných priestorov.

Navyše by ste mali vopred zvážiť oblasť použitia. Pri použití lámp vo vlhkých priestoroch potrebujete vyššie krytie IP, napr. IP65, aby boli lampy vodotesné.

Potrebujete výborné poradenstvo na tému „Lampy pre rastliny“ alebo máte iné otázky týkajúce sa svetla a osvetlenia? Neváhajte kontaktovať náš tím expertov. Môžete volať na číslo +421 258 419 273 alebo vyplniť náš kontaktný formulár.

Osvetlenie kvetin
Viac Zobraziť menej

Prečiarknuté ceny na svetlá.sk zodpovedajú doporučenej maloobchodnej cene výrobcu.
Všetky ceny produktov sú uvedené v €, vrátane 20 % DPH a bez prepravných nákladov.

© 2024 Lampenwelt GmbH