Iba

Extra -10 % od 99 eur | -13 % od 159 eur takmer na všetko

Až -60 % na +15.000 produktov

Klasické závesné svietidlá

Filtrovanie a triedenie
Filtrovanie a triedenie 0
Triedenie Najpredávanejšie
Farba
Štýl
Izba
Počet žiaroviek
Cena
Aplikovať
Materiál
Značka
Trieda ochrany
Základný typ
Stmievač
Tvar
Stmievateľný
Vyrobené v Nemecku
Vrátane diaľkového ovládania
Vrátane prepínača
LED
Žiarovka súčasťou balenia
Je výška prispôsobiteľná
LED permanentne nainštalovaný
Vrátane detektoru pohybu
Výška (v cm)
Aplikovať
Šírka (v cm)
Aplikovať
Výška (v cm)
Aplikovať
Priemer ( v cm)
Aplikovať
Dlžka (v cm)
Aplikovať
Wattový výkon
Aplikovať
Nemôžeme nájsť produkty zodpovedajúce výberu.

Starožitné závesné svietidlá – štýlový interiér s klasickou eleganciou

Podobne ako pri mnohých iných štýloch je aj starožitný štýl v neustálom pohybe. Tmavé a honosné dekorácie už dávno nie sú jedinou možnosťou v ponuke, najmä z pohľadu moderného prístupu. Moderné starožitné štýly majú aj svoju jasnejšiu stránku, hoci vo svojej podstate ostávajú starožitné.

V tejto príručke vám predstavíme, čo znamená starožitný štýl a ako môžu naše úplne nové závesné svietidlá vyzerať ako najstaršie starožitné modely.

Čím je typický starožitný štýl?

Starožitný štýl je opakom minimalistického. Minimalizmus je majestátny svojou usporiadanosťou a jednoduchosťou, ale starožitný štýl pritiahne viac pozornosti. Milovníci starožitností majú záľubu v pravej majstrovskej práci, ktorú znázorňujú komody, skrinky a stoly ozdobené vyrezávanými detailami v tmavom drevenom nábytku. Práve tieto starožitné štýlové prvky dodávajú našim závesným svietidlám starožitný vzhľad.

Čo vlastne znamená pojem „staromódny“?

Staromódne závesné lustre nie sú skutočne starožitné – iba tak vyzerajú.

Je to z dôvodu, že nie je ani praktické, ani cenovo výhodné mať v obývačke zavesený storočný starožitný luster. Navyše, ak si kupujete nové starožitné závesné svietidlo, pravdepodobne budete chcieť moderný produkt vysokej kvality.

Práve to je rozdiel medzi pravými starožitnými modelmi a ich staromódnymi náprotivkami, hoci oba patria do rovnakej kategórie starožitného štýlu.

starozitny skleneny luster

Aký vzhľad majú starožitné závesné svietidlá?

Medzi určujúce charakteristiky klasických závesných lustrov patria prvky z leštenej medi a mosadzezlaté lístky na okrajoch a oblé tvary. Starožitné zlaté alebo mosadzné svietidlá sú na pohľad oku lahodiace a v kombinácii so žiarivým svetlom vnesú do domácnosti osobitú atmosféru. Odporúčame tiež krištáľ, pretože dokáže nádherne rozžiariť celú miestnosť lomom svetla.

Všetkého však s mierou. Ak nechcete, aby vaša domácnosť vyzerala príliš staromódne a vážne, môžete zvážiť spojenie staromódnejšieho kúska so svetlejšími odtieňmi a hladšími povrchmi – a to pri maľbe stien ako aj pri dekoráciách.

starozitny skleneny luster
starozitne zavesne svetlo s tienidlom
starozitne zavesne svetlo

Aký typ žiarovky je najvhodnejší do klasického závesného lustra?

V súčasnosti je trendom moderná domácnosť v starožitnom štýle, čo znamená využitie LED technológie v starožitných závesných lustroch. Aby takáto kombinácia nepôsobila príliš nevhodne, použite LED žiarovku klasického tvaru. Tieto žiarovky vyzerajú ako tradičné žiarovky, ale ponúkajú všetky výhody LED svietidiel, vrátane týchto:

  • vysoké úspory energie,

  • dlhá životnosť,

  • optimálne svetlo pre klasické závesné svietidlá,

  • vysoká odolnosť voči zapínaniu a vypínaniu,

  • okamžitá úroveň jasu 100 %,

  • starožitný vzhľad (nie však za ceny starožitností).

starozitne zavesne svetlo
starozitne zavesne svetlo

Sú v ponuke aj závesné svietidlá s nastaviteľnou výškou?

Jednoznačne, hoci táto vlastnosť nie je vždy vhodná pre starožitné závesné lustre, pretože mechanizmus nastavenia výšky musí ladiť so štýlom.

Samozrejme však môžete nájsť aj mechanizmy nastavenia výšky, v ktorých sú všetky diely v starožitnom štýle. Ak chcete vyberať zo širšej ponuky, môžete si pozrieť našu paletu moderných závesných svietidiel s nastaviteľnou výškou.

Ako vysoko nad stolom treba zavesiť starožitný závesný luster?

Jedna z vlastností, v ktorej sa starožitný štýl nelíši od ostatných štýlov, spočíva v tom, že jedálenský stôl je centrálnym bodom každej domácnosti. Nie je to len miesto, kde jedávate, ale aj miesto, kde si čítate noviny, pripravujete jedlá, bavíte sa s hosťami a niekedy aj pracujete. Z tohto dôvodu sú pre jedálenský stôl ideálne závesné svietidlá s nastaviteľnou výškou.

Ak však vaše obľúbené svietidlo nemá túto funkciu, určite ho zaveste vo výške, ktorá bude vhodná pre všetky situácie. Odporúčame výšku 80 – 100 cm nad povrchom stola.

starozitne zavesne svetlo
starozitne zavesne svetlo

Ako sú klasické závesné svietidlá pripojené?

Pripojenie sa líši pre jednotlivé modely, preto každý z nich obsahuje príručku k montáži. Túto príručku poskytnite kvalifikovanému elektrotechnikovi, ktorý zabezpečí inštaláciu.

Máte ďalšie otázky o starožitných závesných svietidlách, ich montáži alebo kompatibilných žiarovkách? Obráťte sa na našich odborníkov. Zavolajte im na telefónne číslo +421 258 419 273 alebo použite kontaktný formulár. Tešíme sa na vás!

Viac Zobraziť menej

Prečiarknuté ceny na svetlá.sk zodpovedajú doporučenej maloobchodnej cene výrobcu.
Všetky ceny produktov sú uvedené v €, vrátane 20 % DPH a bez prepravných nákladov.

© 2024 Lampenwelt GmbH